2012. április 2., hétfő

JELENTÉSEK LÍVIÁNAK 31.



Imádok neked jelenteni Líviám, főleg így, hogy mellettem vagy, azonnal beleszólhatsz, ha elütök betűt, melléfogalmazok mondatot, vagy elhallgatom a jelenteni való fontos eseményeket!

Hadd jelentsem elsőként neked, hogy minden állandó, mozgásában és változásaiban, és igen, ugyanúgy szeretlek, mint 2009. július 17 óta mindig, ugyanúgy, mint az első, az egyes számú jelentés születése óta. Ugyanúgy, mint a hazaérkezésed első perce óta, immáron több mint kilencezer perce.
Változatlanul. Az állandóság is lehet erény. Adhat és ad is biztonságot, kiszámíthatóságot, a szerelem pedig védőburok, elrettenti a bajt, bánatot.

Így, együtt, nincsenek meghasonlásaink, csak hasonlóságaink, így együtt, csapdákból együtt keresve kiutakat, téged is, engem is belső fény vezérel, s a közös, kéz-kézben megtett léptek alatt éteri zene a hangod, a beszélgetés.

Nekünk nyílnak a sokszín gyümölcsfák, értünk bont és veszít szirmokat a magnóliafa fehérben, a port is értünk fújja a szél. Értünk szárad ágynemű a kertben, értünk váltják kékből püspöklilába színük sokéves ritkaságaim, az ibolyák, nő virágládában az összes nyolc citromfa hajtás, a te kezed ültetése, és az én vetésem is, a paprikamag.

Együtt navigálhatunk az álláshirdetések útvesztőiben, szűrhetjük ki a csalót, a védtelent kijátszót, mert helyettünk törvény nem teszi, örülhetünk mások örömeinek, oszthatjuk akár idegenek bánatát. Élhetjük két lélek beleborzongását az összetartozás szépségeibe, és a simogatás is helyben adott, azonnali dopping bőrnek és kezeknek. Testközelben.

Félre a lírát, beszéljek prózaibb dolgokról!

A kötelező napi bosszúságból mindig kijut. Pár napja csak, hogy a Wabardnál jártunk együtt veled, s próbáltuk rendbetenni a gépkocsi-biztosításom. Bejelentettünk levelezési cím változást is, hogy gyorsabban kerüljenek kézbe az üzenetek. Fél-eredménye lett a dolognak, az első értesítés valóban megérkezett! Számla, jogtalan, nyilvánvaló nemtörődömség, vagy szándékos csalás kiállította számla. Én a kisember, újra ülhetek autóba, bizonygathatom az igazam, futhatok a másra betervezett pénzem után.

A cég, tavaly decemberben megadta kalkulációját, s egy bizonyos összegben, M01 bónusz-kategóriára éves biztosítási összeget kalkulált.  
Szintén, még tavaly decemberében megküldte kötvényét kísérőlevéllel, miben közölte, az általam megadott adatokat a korábbi biztosító nem igazolta vissza, ezért ők, a megadott bónusz kategóriát saját hatáskörben M04-re változtatják. Ennek megfelelően közölték az újrakalkulált éves biztosítási összeget. levelükhöz az összeg egy negyedére szóló követelésük is csatolták sárga csekken.

Bevallom, a reklamáció lehetőségét megadó mondatuk a kísérőlevélben figyelmem elkerülte, s így a kért-kívánt összeget az új, számomra kedvezőtlenebb malus kategória szerint fizettem, megőrizve természetesen ahogy kell, a csekk feladói igazoló szelvényét.

Ezek után kaptuk a kötvényem törlésére vonatkozó értesítést, díjnemfizetési indokkal jelölten. Az általuk biztosításmentesnek ítélt időre pótigénnyel, büntető pótigénnyel kívántak fellépni velem szemben és újabb fizetési igényre küldték el csekkjüket.

Mint afféle beszari kisember, mielőtt reklamáltam, az igényre érkezett újabb követelést kiegyenlítettem (én hülye), s csak ezután mentem veled kedvesem, a céghez a dolgokat rendbetenni.

Emlékszel, leírtam korábban, az ügyfélszolgálatuk képzetlen, barátságtalan kis szőke kioktatója jól megfuttatott. Közölten a bónusz besorolással van a baj, fél tank benzinemmel igazolásokat szereztetett be, amiket meg is kapott. A díj nemfizetésről szó sem esett. Mikor a helyszínen akartam rendezni minden pénzügyet, közölte, majd jön a számla, helyes összegre postán.

Jött. A malus kategória újabb negyedéves teljes összegére M04 szerint, figyelmen kívül hagyva tényt, hogy egyrészt M01 kategóriába tartozom, tehát az éves összeg jelentősen kevesebb, mint a korábban kalkulált, s figyelmen kívül hagyva azt is, hogy kétszeri befizetésemmel messze többletben vagyok!
Küldtem tegnap e-mailt a cég vezérigazgató asszonyának, s az egyik, az állománykezelő igazgatónak személyes találkozót kérve mára, s bizony, ha felébredsz, piac és egyéb túrák után újra megyünk Csepelre!

Még alhatsz!

Fél nyolckor ébresztelek, kilencre leszünk a piacon. a zöldség gyümölcs készletet már húsvéti készülődés igénye szerint fogjuk válogatni, és be kell ugranunk a bőröshöz is a kabátjavítás ügyemben. A visszaúton csak elpakoljuk itthon a beszerzetteket, s utána indulunk – remélem nem háborúzni.

Beleolvastam készülő könyvedbe. A választott cím, a Netszexcsalók jónak tűnik, de gondolkodhatunk változatokon tovább. Az első két fejezet nagyon ütős! Jók, nagyon jók a jellemrajzok, és érdekes a történet maga. Siker lesz!

Most megyek, koptatom kicsit a szappant, húzok pofáról borostát, rendet csinálok konyhafronton.
Pihenj még kicsit!

Áldja Isten ma is minden léptedet, tegye könnyűvé utad!

2012.04.03.
Gábor



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése